Ποια Είμαι

Είμαι η Άννυ

Εργάζομαι ως Συμβουλευτική ψυχολόγος – θεραπεύτρια, πάνω από μία 20ετία. Πάρα πολλοί άνθρωποι, όλα αυτά τα χρόνια, μου έχουν κάνει την τιμή να μοιραστούν μαζί μου τα συναισθήματα τους, τα μυστικά τους, τα όνειρα τους. Υπήρξα συνοδοιπόρος σε ανθρώπους που κατάφεραν να κοιτάξουν κατάματα το «μέσα τους» και να σχηματίσουν ξανά την πορεία τους, μετά από δυσκολίες ή και χωρίς αυτές, να ζωγραφίσουν τη ζωή τους στα χρώματα που οι ίδιοι επιθυμούν. Είναι ένα μαγικό ταξίδι η ψυχοθεραπεία και για τον θεραπευόμενο και για τον θεραπευτή.

 

Έχω συντονίσει σεμινάρια και ομάδες για Αυτογνωσία, πιο Αποτελεσματική Επικοινωνία, για Στρες, για Απώλειες ζωής, για τα Όρια και την Διεκδικητικότητα και πάρα πολλές άλλες θεματικές.

IMG_6199

Την τελευταία δεκαετία «ερωτεύτηκα» τη Θετική Ψυχολογία.

Οι ομάδες τα σεμινάρια και οι ομιλίες  Θετικής Ψυχολογίας  αφήνουν πάντα μία υπέροχη αίσθηση: αν εστιάζουμε στο καλό, αν μιλάμε για τα όμορφα, αν διαδίδουμε θετικά νέα, γινόμαστε όλοι καλύτεροι άνθρωποι, ο κόσμος φωτίζεται, τα πρόσωπα λάμπουν.

Maria_Annys Diary Posts

Κάθε ομιλία και κάθε νέα εμπειρία όπου διδάσκω το Απολαμβάνειν, την Ευτυχία, τη Θετική Ηγεσία, Το Ευ- Ζην και άλλα πολλά… μας  κάνει όλους πιο αισιόδοξους και πιο δυνατούς.

 

Τον Δεκέμβριο του 2019, έκανα ένα ακόμα βήμα, σαν άνθρωπος και σαν ψυχολόγος. Μοιράστηκα δημόσια την ιστορία μου για τη γέννηση, τη ζωή και την απώλεια της πρώτης μου κόρης, της Λουκίας. Αυτό το «άνοιγμα» μου έδειξε έναν νέο δρόμο ως ψυχολόγος και θεραπεύτρια. Μου φανέρωσε περίτρανα ότι όταν μοιραζόμαστε δυναμώνουμε, όταν εξομολογούμαστε τις αδυναμίες μας και τις δύσκολες ιστορίες μας ο ένας μαθαίνει από τον άλλον. Και με οδήγησε να φτιάξω το  Anny’s diary, και να  μιλάω περισσότερο από όλους μου τους ρόλους και όχι μόνο ως ψυχολόγος.

Γιατί δεν είμαι μόνο ψυχολόγος

αλλά και κόρη, σύζυγος, φίλη, μητέρα, ένας άνθρωπος με καθημερινά προβλήματα και συναισθήματα.

Γνώρισε με ακόμα καλύτερα…

Μου αρέσει να γράφω – Μου αρέσει από παιδί να γράφω και αυτό ήταν πάντα για μένα ένας τρόπος να εκφράζω τα συναισθήματα μου και να βοηθάω τον εαυτό μου να αλλάζει. Γράφω ακόμα, έχοντας πλέον επίγνωση και ως ψυχολόγος ότι το γράψιμο είναι ένα εργαλείο αυτογνωσίας, και ένας τρόπος σύνδεσης με τους ανθρώπους.

 

Μου αρέσει να κουβεντιάζω από καρδιάς  – γι’ αυτό, στα κείμενα μου, θα βρεις συχνά να αποκαλύπτονται τα συναισθήματα μου και ο βαθύτερος τρόπος που σκέφτομαι

 

Μου αρέσει να ταξιδεύω – και στα ταξίδια μου ψάχνω πάντα σημεία έξω από το συνηθισμένο. Μου αρέσει να «χώνομαι» σε βιβλιοπωλεία, σε καφέ και ουζερί, να χαζεύω κρυφά τα σπίτια των ανθρώπων, να γνωρίζω ντόπιους. Μου αρέσει πάντα να ανακαλύπτω την ομορφιά παντού, αλλά κυρίως εκεί που δεν περιμένεις ότι θα τη βρεις.

 

Μου αρέσει να διαβάζω – και στη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία και την ποίηση, να ανακαλύπτω όλες τις έννοιες της Συμβουλευτικής και της Θετικής Ψυχολογίας. Μου αρέσει να «παντρεύω» τις αγάπες μου και να βρίσκω τις γραμμές που ενώνουν όλα αυτά.

 

Μου αρέσει το καλό φαγητό, τα όμορφα ξενοδοχεία, τα χαριτωμένα και ήσυχα καφέ – είμαι «ειδική» στο να ανακαλύπτω όλα τα παραπάνω και να τα απολαμβάνω στο έπακρο.

 

Θέλεις να μάθεις και τις σπουδές μου;

Το πρώτο μου πτυχίο ήταν Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με κατατακτήριες μπήκα στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Έχω μεταπτυχιακό και διδακτορικό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το διδακτορικό μου είχε ως αντικείμενο την Θετική Ψυχολογία και ειδικά το Απολαμβάνειν. Μπορείς να δεις εδώ την περίληψη της διατριβής μου.