Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Χίο που είναι ένα νησί με γοητεία, φυσική ομορφιά και πολιτιστική ζωή. Συμμετέχοντας ενεργά στα καλλιτεχνικά δρώμενα του νησιού, από μικρή εθίστηκα στην δημιουργική έκφραση, στην ομαδικότητα, τη δραστηριοποίηση και την ανθρωπιστική παρέμβαση. Σπούδασα Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πιστεύοντας ότι με το διεθνές δίκαιο θα μπορούσα να συμβάλω στην ειρήνευση των λαών. Μετά από εσωτερικές αναζητήσεις αυτογνωσίας κατέληξα ότι αυτό που μου ταιριάζει καλύτερα είναι να βοηθάω τους ανθρώπους να «ειρηνεύουν» μέσα τους και με τους ανθρώπους γύρω τους κι έτσι ξεκίνησα τις σπουδές μου από την αρχή σπουδάζοντας ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Διάλεξα την ειδικότητα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας γιατί ασχολείται με τα απλά προβλήματα των καθημερινών ανθρώπων. Το όραμα μου πάντα ήταν να βοηθώ τους ανθρώπους να είναι πιο ευτυχισμένοι στην κάθε μέρα.

Η διδακτορική μου διατριβή εστίασε στην ευτυχία της κάθε μέρας, στο πώς μπορούμε να διδάξουμε τους ανθρώπους να απολαμβάνουν τη ζωή. Μπορείτε να δείτε εδώ την περίληψη της διατριβής μου.

Η δουλειά μου επικεντρώνεται σε τρεις τομείς που αγαπώ τον καθένα για διαφορετικούς λόγους.

Ατομική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Μου αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους να δημιουργήσουν τον καλύτερο δυνατό εαυτό τους και να ζουν αρμονικά με «το μέσα» τους και με τους γύρω τους. Ασκώ τη Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Έρεισμα που ιδρύθηκε με δική μου πρωτοβουλία το 1999. Το κέντρο Έρεισμα λειτούργησε για πάνω από 10 χρόνια στο Παγκράτι στην οδό Νικοσθένους 25-29. Από το 2009, είμαστε στον Άλιμο.

To 2015 στο Έρεισμα «ήρθε», ως  συνδιευθύντρια, η καλή μου φίλη και συνάδελφος Αγγελική Σουρλαντζή. Μαζί με την Αγγελική προσθέσαμε στο πλαίσιο την ψυχοθεραπεία και ψυχοεκπαίδευση παιδιών και εφήβων καθώς και στοιχεία από τη θετική ψυχολογία.

Flourishing lives  έγινε το νέο μας μόττο.

Το 2019, μπαίνει στην ομάδα του Έρεισμα και η Ειρήνη Καρακασίδου, επίσης φίλη και συνάδελφος και προχωράμε μαζί.

Περισσότερα για το Έρεισμα καθώς και για την προσέγγιση μου στη Συμβουλευτική  & Ψυχοθεραπεία μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα www.ereisma-psychology.gr.

Ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια

Εντρύφησα στην ψυχοεκπαίδευση συμμετέχοντας σε σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης για νέους ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια. Επί σειρά ετών, συνεργάστηκα με Ευρωπαικές Οργανώσεις νέων και το  Council of Europe  ως εκπαιδεύτρια στα  Ευρωπαικά Κέντρα Εκπαίδευσης Νέων του Στρασβούργου και της Βουδαπέστης.

Βίωσα τη δύναμη της ομαδικής εμπειρίας, τη δημιουργικότητα δυναμικών ασκήσεων αυτογνωσίας και την ουσιαστική αλλαγή που προσφέρει η αλληλεπίδραση με άτομα από άλλα πλαίσια, από διαφορετικές κουλτούρες.

Έκτοτε, η ψυχοεκπαίδευση είναι πάντα κομμάτι της δουλειάς μου. Έχω συντονίσει ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες με γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, με στελέχη οργανισμών.  Τα τελευταία χρόνια, ως ενεργό μέλος και εκπαιδεύτρια της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας, η πλειοψηφία των σεμιναρίων που συντονίζω εστιάζουν στη θετική ψυχολογία.

 

Ομιλίες

Μέσα από την πορεία μου ως συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Συμβουλευτικού Κέντρου Ομηλίκων και στη συνέχεια ιδρυτικό μέλος της  Επιστημονικής Εταιρίας Συμβουλευτικής Ομηλίκων, έχω μιλήσει πολύ συχνά σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Αν θέλετε να δείτε μία σύνοψη της Ακαδημαϊκής μου εμπειρίας πατήστε εδώ.

Πέρα από τα Ακαδημαϊκά πλαίσια, οι ομιλίες για το ευρύ κοινό, «αγγίζουν» πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα και είναι ένας τρόπος να «φυτέψει» κανείς έναν σπόρο». Αγαπώ τις ομιλίες γιατί δίνουν τη δυνατότητα να μεταδώσω την αγάπη μου για τη Συμβουλευτική και τη Θετική Ψυχολογία.

Στις ομιλίες μου εμφανίζονται όλα τα κομμάτια της επαγγελματικής μου εμπειρίας. Μου αρέσει να βασίζω τα λεγόμενα μου σε επιστημονικά δεδομένα (ακαδημαϊκό κομμάτι) να τα εμπλουτίζω με μικρές ασκήσεις αυτογνωσίας (ψυχοεκπαίδευση), με παραδείγματα από την πολυετή εμπειρία μου ως Σύμβουλος – Ψυχοθεραπεύτρια αλλά και από προσωπικές εμπειρίες στην δική μου αέναη προσπάθεια προσωπικής εξέλιξης.

Εδώ, μπορείτε να δείτε δείγματα από ομιλίες, είτε σε μορφή  power point  είτε με βιντεοπαρουσίαση.